Ingredienser (grundmasse ca. 700g):
- 2 dl lakridsekstraktpulver
- 0,5 dl koldt vand
- 6 ml sort farve
- 1,5 dl rismel
- 1 dl rørsukker
- 4 dl druesukker
- 1,25 dl koldt vand
- 3 spsk. gelatinepulver
- 0,5 dl kogende vand
Fremgangsmåde:
- Hæld lakridsekstraktpulveret i en lille skål og tilsæt 0,5 dl vand lidt ad gangen under omrøring, rør til massen ikke klumper. Tilsæt de 6 ml sort farve og rør rundt i blandingen. Stil blandingen til side. Hæld rismel, sukker og druesukker i en gryde, bland det godt og hæld nu 1,25 dl koldt vand i, og rør til en ensartet masse.
- Sæt gryden over varmen, rør i det i det indimellem. Når massen bliver varm, bliver det tykt som en opbagt sovs, nu skal du være meget opmærksom og røre næsten hele tiden, så massen ikke brænder på. Sæt et termometer i massen, det skal koge til ca. 95 grader.
- Samtid koger du 0,5 dl vand, hælder det over de 3 spsk. gelatine i en lille skål. Rør det godt rundt, så der ikke er klumper.
- Nu tilsættes lakridsekstraktblandingen til gryden, der røres kraftigt rundt, og så skal gelatineblandingen tilsættes, i en tynd stråle, der røres omhyggeligt så der ikke dannes klumper.
- Hæld nu massen i en form foret med bagepapir, det skal gå lidt stærkt, lakridsen bliver nemlig sej, når den bliver kold.
- Sæt lakridsen køligt et par dage (den kan sagtens spises nu), skær den derefter ud i firkanter med en kniv, kom evt. neutral olie på kniven. Lad den stå et par dage fremme på køkkenbordet, mens den tørrer. Derefter opbevares lakridsen lufttæt.

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.