Det Søde Liv er flyttet til Aromaland.dk! Se produkterne her

Dumle flødekaramel

oprettet d. under Karameller

Ingredienser:

  • 250 g sukker
  • 250 g glukosepulver                                                                                   
  • 2,5 dl piskefløde
  • 500 g flødechokolade
  • Slikkepinde

 

Fremgangsmåde:

  1. Bland sukker, glukose og piskefløde i en gryde. Kog det hurtigt op på dit komfur, når det koger sætter du blusset ned til det laveste dit komfur kan.
  2. Her skal gryden bare stå og passe sig selv, du skal kun rører lidt i det. Jeg rører kun lidt rundt, når jeg lige kommer forbi komfuret. Det skal koge til 122 grader, og det kan godt tage 1 - 1,5 time.
  3. Når du har nået den temperatur, hælder du karamelmassen i en form med bagepapir. Vores form er ca 35 x 25 cm.
  4. Lad formen stå på køkkenbordet og størkne til dagen efter.
  5. Nu skærer du karamelmassen ud i passende størrelser, sætter en slikkepind i.
  6. Chokoladen tempereres.
  7. Dyp slikkepindende i chokoladen, kom evt. først chokoladen i et glas.
  8. Læg Dumlerne på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne.
  9. Der er rigeligt chokolade, kog evt. dobbelt portion karamel. Eller brug resten af chokoladen til næste portion.

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot