Ingredienser:
- 5 dl sukker
- 8 tsk pektinpulver
- 3 dl druesukker
- 2,5 dl koldt vand
- 1 1/2 tsk. citronsyre
- 2 ml rød farve
- 5 ml hindbær
- citronsyre, farve og aroma
Fremgangsmåde:
- Rør 1 dl sukker, vand og pektin sammen i en gryde. De 4 dl sukker og 3 dl druesukker røres sammen i en anden skål.
- Gryden sættes på komfuret og småkoger ca. 2 minutter, derefter tilsættes sukker/druesukkeret lidt ad gangen. Det er vigtigt, at massen hele tiden koger, fortsæt med omrøringen mens massen stadig småbobler indtil temperaturen er på 120 grader.
- Tag gryden af varmen, og når temperaturen er faldet til 100 grader, tilsættes citronsyre, smag og farve.
- En form gøres klar med bagepapir, som drysses med sukker (ca. 20 x 25 cm).
- Massen hældes ned i den klargjorte form, der drysses lidt sukker på massen.
- Stil formen i køleskab til dagen efter, hvor massen tages op og skæres / klippes i ønsket form og størrelse.
- Der kommes sukker på alle kanter, så flæsket ikke hænger sammen.
- Opbevares i en lufttæt beholder.

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.