Ingredienser:
- 2,5 dl sukker
- 2 dl druesukker
- 1 dl glukosepulver
- 1,5 dl koldt vand
- 20 g æggehvidepulver
- 1 dl 40 grader varmt vand
- 5 spsk. gelatine i 1 dl kogende vand
- 20 g frysetørrede hindbær
- 1 dl hvedestivelse til drys
Fremgangsmåde:
- Sukker og vand røres sammen i en gryde, som sættes over blusset og koger indtil massen har nået 130 grader.
- Tag gryden af varmen, og når temperaturen er faldet til 110 grader, laves gelatineblandingen (5 spsk. gelatine opløst i kogende vand).
- Nu piskes æggehvidepulver og vand sammen indtil det er stift og du kan vende skålen på hovedet uden at skummet falder ud.
- Hæld så sukkermassen i æggehviderne i en tynd stråle samtidig med at du pisker.
- Derefter tilsættes det opløste gelatine og der røres godt rundt.
- Sæt skålen i noget kold vand og pisk et par minutter endnu. Tilsæt evt. smagsstoffer.
- Fortsæt piskningen endnu 8 – 10 minutter, indtil massen sætter sig fast på piskerisene.
- Hæld nu de frysetørrede hindbær i.
- Hæld massen ud på et stykke bagepapir drysset med hvedestivelse i et jævnt lag. Hæld også noget hvedestivelse ovenpå massen. Lad det stå en times tid og afkøle.
- Nu kan du klippe med en olieret saks, eller stikke figurer ud med forme, som er dyppet i olie. Rul stykkerne i hvedestivelse, så de ikke klæber til hinanden. Opbevares i en lufttæt beholder.

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.