Det Søde Liv er flyttet til Aromaland.dk! Se produkterne her

Kan Aromaer bruges til E-cigaretter?

oprettet d.

Kan Aromaer bruges til E-cigaretter?

Kan Aromaer bruges til E-cigaretter?

Hvorvidt aromaer kan bruges til E-cigaretter, handler om indholdet af aromaerne og ikke mindst kvaliteten. Der er flere parametre der spiller ind og der er nogle der er meget vigtige at kende. Læs med i vores guide her.

 

  • Først af alt, så skal du vide at en aroma ikke er en E-cigaret og ej heller er en E-væske. En aroma er blot et smagsgiver, som hvis den er blandet i det korrekte forhold med propylenglycol, vegetabilsk glycerin og evt. nikotin, kan defineres som en E-væske. Mængden af aroma i forhold til de andre komponenter afghænger af aromaens koncentration. En aroma kan i øvrigt bruges til mange andre formål og har brede anvendelsesmuligheder i forhold til smagsgivning.

 

  • Derudover er det meget vigtigt at aromaen er PG-baseret, vandopløselig og er uden olier. Det udelukker fra starten af mange aromaer på markedet, da de er lavet til andre specifikke formål, der ikke omhandler muligheden for inhalation. Normale fødevarebaserede aromaer indeholder typisk olier, hvilket ikke gør dem vandopløselige, og så er de typisk ikke PG-baserede. Hvis du ønsker at bruge en aroma til E-cigaretter, så er det meget vigtigt ikke at bruge aromaer indeholdende olie. Olie er svært udskilleligt fra lungerne og et indtag af dette, kan derfor føre til lipid lungebetændelse. Lipid lungebetændelse er svært at behandle, og derfor er den største anbefaling: Brug aldrig aromaer der indeholder olier. Brug kun en aroma der er PG-baseret, vandopløselig og er uden olier.

 

  • Sidst men ikke mindst, så er der indholdsstoffer man ikke ønsker i en aroma, hvis den skal bruges til E-cigaretter og E-væske. Stoffer som bl.a. DEG, diacetyl og acetyl propionyl skal du gerne søge at undgå. DEG, også kaldet diethylenglycol, er et biprodukt fra produktionen af propylenglycol af dårlig kvalitet. DEG er mildt toksisk for mennesker og bør ikke indtages. Diacetyl er et naturligt forefindende produkt der opstår i bl.a. produktion af øl og vin. Diacetyl bruges også som smagsgiver i fødevareindstrien. Det giver en dyb smøragtig smag og duft, som er let genkendelig hvis man først er bekendt med duften. Diacetyl vurderes dog som potentielt proplematisk at inhalere, og bør derfor ikke være i en aroma man ønsker at bruge til E-væske. Acetyl propionyl giver samme type smag som diacetyl, og bruges i fødevareindustrien i produktionen af bl.a. kager og chokolade. Men da det vurderes at acetyl propionyl er problematisk at inhalere, bør det ikke være i en aroma du påtænker at bruge til en E-cigaret.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot