Metode 1
- Chokoladen smeltes i et vandbad: En tynd plastikskål af passende størrelse placeres i en gryde, der er ca. 1/4 fyldt med vand. Skålen skal være en anelse større i diameter end gryden, så den slutter tæt hele vejen rundt. Vandet i gryden må ikke røre bunden af skålen med chokolade. Der tændes for varmen.
- Når vandet koger, slukkes for varmen og gryden sættes over på en varmebriks. 2/3 af Chokoladen hældes ned i skålen og der røres rundt.
- Når chokoladen er smeltet og temperaturen er nået 40 - 45 grader (40 grader for hvid og 45 grader for mørk), så tilsættes den sidste 1/3 chokolade. Lad det stå et par minutter inden du rører rundt.
- Nu skal temperaturen ende på 27 - 29 grader
- Sæt nu skålen tilbage på gryden med det varme vand, når chokoladen måler 30 - 32 grader er den klar til at arbejde med.
- Hvid, lys og mørk chokolade tempereres ved forskellige temperaturer, som skal nøje overholdes:
Chokoladetype: | Hvid | Fløde | Mørk | 70% |
Max temperatur | 40 | 42 | 45 | 45 |
Min. temperatur | 27 | 28 | 29 | 29 |
Arbejdstemperatur | 30 | 31 | 31 | 32 |
Bliver chokoladen for kold inden du er færdig, så sæt den på gryden igen med det varme vand, men pas på, da det kan gå stærkt.
Metode 2
- Chokoladen skal smeltes i vandbad: En tynd plastikskål af passende størrelse placeres i en gryde, der er ca. 1/4 fyldt med vand. Skålen skal være en anelse større i diameter end gryden, så den slutter tæt hele vejen rundt. Vandet i gryden må ikke røre bunden af skålen med chokolade. Der tændes for varmen.
- Når vandet koger, slukkes for varmen og gryden sættes over på en varmebriks. 2/3 af Chokoladen hældes ned i skålen og der røres rundt.
- Når chokoladen er smeltet og temperaturen er nået 40 - 45 grader (40 grander for hvid og 45 grader for mørk), så tilsættes den sidste 1/3 chokolade - men kun en håndfuld ad gangen. Sørg for at knapperne er smeltet før du kommer flere i. Tag lidt mindre for hver gang. Og husk at knapperne skal være smeltet, før du kommer næste portion i.
Chokoladetype: | Hvid | Fløde | Mørk | 70% |
Max temperatur | 40 | 42 | 45 | 45 |
Arbejdstemperatur | 30 | 31 | 31 | 32 |
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.