Ingredienser:
- 100 g hasselnødder
- 100 g chokolade, fløde eller mørk
- 1,25 dl piskefløde
- 25 g smør
- Et nip salt
Fremgangsmåde:
- Hasselnødderne sættes ind i en 160 grader varm ovn i 10 min, tages ud og skindet nulres af. Du kan ikke få det hele af, men fjern alt hvad du kan. Hak nødderne til fint mel i en minihakker.
- Varm fløde op til næsten kogepunktet. Kom chokoladeknapperne i en skål, og hæld den varme fløde i lidt ad gangen og blend det sammen. Kom smørret i og ganske lidt salt, blend igen. Kom nu de fint malede nødder i, og blend videre til en ensartet masse.
- Kom chokoladecremen på rene glas (jeg satte mine glas i ovnen sammen med nødderne, og det gik rigtig godt). Skulle kunne holde sig en uge i køleskabet.
- Ved mørk chokolade skal cremen evt. smages til med sukker, for at sikre at den ikke bliver for bitter.

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.