Ingredienser:
Karamelfyld:
- 2,5 dl piskefløde
- 250 g rørsukker
- 250 g glukose
- 1 vaniljestang
- 1 plastik sprøjtepose
- Chokoladeskaller
Fremgangsmåde:
- Fløde og de to slags sukker røres sammen i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen, kom både korn og vaniliestaang i flødemassen.
- Kog hurtigt op til kogepunktet, sæt nu gryden på dit aller laveste blus, og lad det koge til 117 grader. Det er svært at sætte tid på, idet det afhænger af hvor meget varme dit laveste blus afgiver. Men jo langsommere kogning, des bedre karamel får du.
- Kom en engangssprøjtepose i en høj kande. Lade karamelmassen køle til ca. 90 grader, hæld den derefter i sprøjteposen.
- Læg det på køl til dagen efter, nu er karamelmassen klar til at sprøjte i formstøbte skaller.

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.