Ingredienser:
Chokoladekage:
- 185 g smør
- 185 g chokolade
- 3 æg
- 275 g rørsukker
- 85 g mandelmel
- 40 g kakao
- 1/2 tsk. bagepulver
- 100 g chokoladeknapper
Ganache:
- 250g piskefløde
- 250g chokolade
- Evt. 4 dråber mandarinolie
- 1 sprøjtepose
- Muffinforme
- Evt. pynt til kagerne
Fremgangsmåde:
- Kage: Smør smeltes langsomt, chokoladen tilsættes og der røres rundt.
- Æg og sukker piskes skummende.
- Det smeltede smør/chokolade tilsættes og piskes sammen.
- Mandelmel, chokoladeknapper, kakao og bagepulver blandes, og hældes derefter i dejen og blandes yderligere.
- Kommes i muffinsforme, bages ved 160 grader i ca. 30 min. Men husk at tjekke, der må gerne være lidt blødt dej på din strkkepind.
- Ganache: Fløden koges op til næsten kogepunktet. Tilsæt derefter 1/3 af fløden i chokoladen, rør rundt. Tilsæt endnu 1/3 fløde til chokoladen og rør rundt. Den sidste 1/3 fløde tilsættes nu, og der rører til en homogen masse.
- Mandarinolie tilsættes, hvis det ønskes.
- Kom chokolademassen i en sprøjtepose, og lad det hvile.
- Inden servering sprøjtes ganachen ud på chokoladekagerne. Der kan evt. pyntes med pistacienødder, frysetørret hindbær m.m.

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.