Det Søde Liv er flyttet til Aromaland.dk! Se produkterne her

Chokoladekage med ganache

oprettet d. under Kager

Ingredienser:

Chokoladekage:

  • 185 g smør
  • 185 g chokolade
  • 3 æg
  • 275 g rørsukker
  • 85 g mandelmel
  • 40 g kakao
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 100 g chokoladeknapper
     

Ganache:

  • 250g piskefløde
  • 250g chokolade
  • Evt. 4 dråber mandarinolie
  • 1 sprøjtepose
  • Muffinforme
  • Evt. pynt til kagerne

 

Fremgangsmåde:

  1. Kage: Smør smeltes langsomt, chokoladen tilsættes og der røres rundt.
  2. Æg og sukker piskes skummende.
  3. Det smeltede smør/chokolade tilsættes og piskes sammen.
  4. Mandelmel, chokoladeknapper, kakao og bagepulver blandes, og hældes derefter i dejen og blandes yderligere.
  5. Kommes i muffinsforme, bages ved 160 grader i ca. 30 min. Men husk at tjekke, der må gerne være lidt blødt dej på din strkkepind.
     
  6. Ganache: Fløden koges op til næsten kogepunktet. Tilsæt derefter 1/3 af fløden i chokoladen, rør rundt. Tilsæt endnu 1/3 fløde til chokoladen og rør rundt. Den sidste 1/3 fløde tilsættes nu, og der rører til en homogen masse.
  7. Mandarinolie tilsættes, hvis det ønskes.
  8. Kom chokolademassen i en sprøjtepose, og lad det hvile.
  9. Inden servering sprøjtes ganachen ud på chokoladekagerne. Der kan evt. pyntes med pistacienødder, frysetørret hindbær m.m.

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot