Chokoladehjerte med 2 slags fyld (jordbærgele og lakridsganache)
Ingredienser
Jordbærgele:
- 1,5 dl ren jordbærsaft
- 25 g sukker
- 25 g glukosepulver
- 1 spsk. kogende vand
- 1,5 tsk. gelatine
Lakridsganache:
- 250 g hvid chokolade
- 1 dl piskefløde
- 1 dl lakridssirup sød eller salt
Chokoladehjerter:
- 500 g hvid chokolade
- Gul farve
Fremgangsmåde:
- Jordbærgele: Jordbærsaften koges op med de 2 slags sukker
- Gelatine opløses i det kogende vand, blandingen hældes i det kogende saft, der røres rundt. Skal køles ned enten i en sprøjtepose eller en flaske med tylle.
- Lakridsganache: Smelt chokoladen i en skål og vandbad.
- Piskefløde og sirup varmes i en gryde til knap kogepunktet.
- Denne masse hæles i den smeltede chokolade af 3 omgange. Hæld først 1/3 i, i midten af chokoladen, rør rundt til det er homogent. Fortsæt 2 gange mere, til ganachen får en flot blank overflade.
- Kom den færdige masse i en sprøjtepose, som lægges i køleskabet natten over.
- Chokoladehjerter: 500 g hvid chokolade evt. med gul farve
- Temperer chokoladen, hæld det i dine i forvejen pudsede forme, hæld det overskydende chokolade ud igen.
- Lad det størkne.
- Sprøjt jordbærgeléen i, lad det trække en overflade.
- Derefter sprøjter du lakridsganachen i, lad også det trække en overflade.
- Til sidst lukker du med hvid chokolade.
- Pynt evt øjne og næb med chokoladefarve.

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.