Ingredienser:
- 5 dl piskefløde
- 200 g sukker (gerne rørsukker)
- 300 g glukose
- 1 vaniljestang
- 4 spsk. kakao
- 3 ml appelsinolie
Fremgangsmåde:
- Rør de tørre dele sammen i en stor gryde, flæk vaniljestangen, kom vaniljekornene og den tomme skal i, kom fløde i og rør det godt sammen.
- Sæt gryden over blusset, kog op til massen koger. Skru nu ned for blusset til til absolut laveste det kan. Sæt et sukkertermometer i massen.
- Karamelmassen skal nu stå og boble i ca 1,5 time. Hold øje med gryden og temperaturen, rør i det en gang imellem.
- Når massen når ca. 120 - 125 grader er de færdige (120 grader = blød karamel, 125 grader = hård karamel).
- Lad massen køle ned i gryden til omkring 90 grader, tilsæt så de 3 ml appelsinolie og rør rundt.
- Hav et ildfast fad gjort klar med bagepapir, ca. 25 x 30 cm. Tag den tomme vaniljestang op af massen og hæld ned i fadet.
- Lad det stå 1-2 timer (eller natten over), og skær så massen i mundrette stykker.
- Pak dem ind i karamelpapir.

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.