Det Søde Liv er flyttet til Aromaland.dk! Se produkterne her

Julekaramel

oprettet d. under Karameller

Ingredienser:

  • 5 dl piskefløde
  • 200 g sukker (gerne rørsukker)
  • 300 g glukose
  • 1 vaniljestang
  • 4 spsk. kakao
  • 3 ml appelsinolie

 

Fremgangsmåde:

  1. Rør de tørre dele sammen i en stor gryde, flæk vaniljestangen, kom vaniljekornene og den tomme skal i, kom fløde i og rør det godt sammen.
  2. Sæt gryden over blusset, kog op til massen koger. Skru nu ned for blusset til til absolut laveste det kan. Sæt et sukkertermometer i massen.
  3. Karamelmassen skal nu stå og boble i ca 1,5 time. Hold øje med gryden og temperaturen, rør i det en gang imellem.
  4. Når massen når ca. 120 - 125 grader er de færdige (120 grader = blød karamel, 125 grader = hård karamel).
  5. Lad massen køle ned i gryden til omkring 90 grader, tilsæt så de 3 ml appelsinolie og rør rundt.
  6. Hav et ildfast fad gjort klar med bagepapir, ca. 25 x 30 cm. Tag den tomme vaniljestang op af massen og hæld ned i fadet.
  7. Lad det stå 1-2 timer (eller natten over), og skær så massen i mundrette stykker.
  8. Pak dem ind i karamelpapir.

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot